tech

Google Glass dinsdag voor het eerst voor publiek te koop

Door Anna Vossers - 10 april 2014

Google gaat dinsdag voor het eerst zijn Google Glass verkopen aan het ‘gewone’ publiek. Een beperkt aantal exemplaren van de slimme bril, met een camera en een klein schermpje in het blikveld van de gebruiker, gaat dan in de Verenigde Staten over de toonbank.
https://twitter.com/googleglass/statuses/454334938393751554

De gadget, die nog volop in ontwikkeling is, is ontzettend gehypet. Tot nu toe was Google Glass alleen beschikbaar voor een beperkte testgroep. Onder meer na prijsvragen konden enkele gelukkige ‘Explorers’, zoals het Amerikaanse internetbedrijf hen die er vroeg bij waren noemt, de bril proberen.

Eén dag

Dinsdag kan voor het eerst elke Amerikaan die er snel bij is én die er exclusief btw 1.500 dollar (zo’n 1.080 euro) voor over heeft, er één bemachtigen. De verkoop begint om 9.00 uur ’s ochtends (15.00 uur Nederlandse tijd).

De kopers krijgen voor die 1.500 dollar bij hun bestelling -naast het originele model– zonwerende glazen en onlangs geïntroduceerde monturen, meldt CNN.

Glasshole

De slimme bril is niet onomstreden: zo kan iemand ermee onopvallend filmen. Ook in casino’s is de bril al op voorhand verboden. Google probeert de negatieve associaties die sommigen bij de bril hebben te onderdrukken met een campagne waarin wordt uitgelegd hoe dragers ervan geen ‘Glasshole’ worden. Google Glass komt waarschijnlijk aan het einde van dit jaar echt op de markt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.