tech

Meer dreigtweets American Airlines, politie op de hak genomen

Door Shari Deira - 15 april 2014

Op Twitter zijn meer dreigberichten verschenen na de geruchtmakende tweet van een Nederlands meisje aan American Airlines. Ook de politie in Rotterdam wordt op de hak genomen vanwege de arrestatie van het meisje.

‘De bom gaat af over 3 uur,’ is een van de tweets. ‘Ik heb een bom onder het volgende vliegtuig dat opstijgt’ en ‘Het lijkt jullie niet uit te maken dat ik op het punt sta jullie vliegtuig op te blazen dat onderweg is naar Parijs. Overigens mijn naam is Ahmed’, twitteren anderen.

Serieus

De twitteraars reageren op de tweet van een veertienjarig meisje in Rotterdam. Zij stuurde onder de naam @QueenDemetriax_ het bericht: ‘Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.’

American Airlines reageerde en zei dat deze berichten serieus worden genomen. De gegevens van het meisje stuurde de luchtvaartmaatschappij door aan de FBI. De politie in Rotterdam arresteerde het veertienjarige meisje maandag, nadat zij  zichzelf had gemeld bij het politiebureau.

Onderzoek

Het meisje kwam onder begeleiding van een volwassene op het bureau en is na verhoor weer naar huis gestuurd. De politie Rotterdam meldt via Twitter dat het onderzoek nog loopt en dat het meisje verdachte blijft.

Enkele twitteraars vragen zich af of de politie niets beters heeft te doen. ‘Laat haar vrij of ik blaas jullie hoofdkwartier op. Gaan jullie me nu arresteren?’ zegt iemand die zich admrl. anonymous noemt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.