tech

Politie arresteert meisje (14) Rotterdam na dreigtweet

Door Shari Deira - 14 april 2014

Een veertienjarig meisje dat via Twitter een dreigement had geuit richting American Airlines is opgepakt door de politie in Rotterdam. De luchtvaartmaatschappij vond het bericht niet grappig en gaf de gegevens van het meisje door aan de FBI.

Het meisje kwam zich maandag zelf, in het bijzijn van een volwassene, melden bij het politiebureau. De politie Rotterdam was toen al zelf begonnen met een onderzoek.

Zondag twitterde het meisje, dat zichzelf op Twitter Sarah noemt: ‘Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik kan maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen.’

Beveiliging

American Airlines nam het bericht serieus en twitterde: ‘Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en andere gegevens zullen we aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven.’

Het meisje krabbelde al snel terug en twitterde dat ze maar een grap maakte. Eerst zei ze dat haar account was gehackt, later erkende Sarah dat ze het bericht zelf had gestuurd en smeekte ze om vergiffenis.

‘Ik heb zo’n spijt, ik ben echt bang nu. Ik maakte een grapje, alsjeblieft doe het niet, ik ben maar een meisje.’ Ze kreeg in de loop van de avond duizenden volgers op Twitter bij. Het account is inmiddels verwijderd.

De tweets van Sarah

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.