tech

‘Windows 8.2 in september met uitgebreid startmenu’

Door Tomasz Blom - 22 april 2014

Softwarebedrijf Microsoft zou van plan zijn begin september Windows 8.2 uit te brengen. In deze update van het Windows 8 besturingssysteem keert het ‘vertrouwde’ Windows-startmenu terug.

Dat meldt de persoon achter de Russische website Wzor. Volgens de tech-site tweakers.net heeft de Russische site in het verleden vaker correct geruchten gemeld.

Startmenu

Het Windows-startmenu was sinds Windows 95 een vast onderdeel van het besturingssysteem. De verwijdering van het herkenbare Windows-onderdeel in Windows 8, de meest recente Windows versie uit 2012, kwam Microsoft op veel kritiek te staan.

De softwaregigant bracht daarom in de Windows 8.1-update de startknop terug. Het bijbehorende menu bleef nog steeds achterwege.

Tijdens Build, de jaarlijkse conferentie voor Windows-ontwikkelaars begin april, maakte het bedrijf bekend overstag te gaan en het volledige startmenu te herintroduceren. Het menu zal bestaan uit een combinatie van het klassieke menu en de zogenoemde Live Tiles uit Windows 8. Intern zou Microsoft nog in beraad zijn over de exacte naam van de update.

Sinds de conferentie houdt de vraag wanneer de update daadwerkelijk verschijnt, veel Microsoft-gebruikers bezig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.