tech

Wat de Rotterdamse haven met Google Glass wil doen

Door Wouter van Noort - 29 mei 2014

Het Rotterdamse havenbedrijf wil een grotere rol voor high-tech. Nieuwe technologieën moeten zorgen voor betere verbindingen met het achterland voor de Rotterdamse haven.

Dat zegt president-directeur Allard Castelein van het Rotterdamse havenbedrijf deze week in weekblad Elsevier.

Ladingen

‘Ik wil een soort Google Glass voor ladingen: zorgen dat je met behulp van een extra laag digitale gegevens alles van een lading weet. Waar die is, wie de klant is,  wat die wil, waar de lading naartoe moet, wie het afgeleverd heeft, welk vervoersmiddel het snelst aankomt, de minste vervuiling geeft, en het goedkoopst is,’ zegt hij.

In het interview zegt Castelein verder dat er voor de Rotterdamse haven een nieuw tijdperk is aangebroken. ‘De tijd van makkelijke groei en voorspoed is nu echt voorbij. Rotterdam wordt nooit meer de grootste haven van de wereld. Maar we moeten wel de béste haven van de wereld zijn, en binnen Europa de grootste blijven.’

Volg @WoutervNoort op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.