news

Interpol geeft wereldwijde waarschuwing

Door Claartje Vogel - 03 augustus 2013

Politieorganisatie Interpol geeft zaterdag een wereldwijde waarschuwing uit om waakzaam te zijn voor aanslagen. Honderden gevangenen zijn ontsnapt uit gevangenissen in Irak, Libië en Pakistan.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC zaterdag.

Al-Qa’ida

Interpol verdenkt de terreurorganisatie Al-Qa’ida van betrokkenheid bij sommige uitbraken. De politieorganisatie onderzoekt of er een verband is tussen de ontsnappingen en wil de gevangenen opsporen.

Twee weken geleden ontsnapten vijfhonderd gevangen uit de Abu Ghraib– en Taji-gevangenissen in Irak. Een onbekend aantal ontsnapten zijn belangrijke personen binnen Al-Qa’ida.

Libië en Pakistan

In de Libische stad Benghazi ontsnapten vorige week zaterdag meer dan duizend gevangenen. Dinsdag was er een gevangenisuitbraak in Pakistan, waarbij dertig gevangenen ontsnapten die betrokken waren bij zelfmoordaanslagen.

Landen die zijn aangesloten bij de internationale politieorganisatie moeten waakzaam zijn voor aanslagen, schrijft Interpol. Wereldwijd zijn 190 landen aangesloten, waaronder Nederland. Interpol moedigt landen aan zo veel mogelijk informatie te verzamelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.