Vaar mee met onze opera- en concertcruise

Een feestelijke cruise met het sfeervolle zessterrenschip HS Inspire.

In samenwerking met Elsevier Weekblad organiseert Hannick Reizen van 21 tot en met 27 december 2017 een luxe opera- en concertcruise. Voor deze 7-daagse cruise betaalt u nu tijdelijk € 1.498,- per persoon*. Bij de boeking krijgt u tickets voor de opera Carmen in Bonn cadeau op 25 december. Normaliter is dit onderdeel van het muziekprogramma optioneel (t.w.v. € 70 p.p.)

Over de cruise

De HS Inspire behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur ervaart u de luxe en het comfort van een zessterren hotelschip. De uitstekende verzorging en het verblijf in ruime cabines van minimaal 15 vierkante meter maken uw vaarvakantie tot een waar feest.

Het Klassiek Cruise Duo, bestaande uit violist Bert Vos en pianist Joost van der Meent, verzorgt dagelijks muzikale intermezzi in de salon. Reisleider Wouter Schmidt geeft de muzikale lezingen en bezoekt samen met u de opera’s en concerten in de concertzalen onderweg. In het sfeervolle restaurant is het volop genieten van heerlijke lunches en diners. Kortom, een kerstcruise met een gouden randje!

  •  Muzikale kerstcruise
  •  Zessterren hotelschip HS Inspire
  •  Mogelijkheid om opera’s en/of concerten bij te boeken
  •  Uitstekende service aan boord van de HS Inspire

Boek uw reis

Muziek inbegrepen

Aan boord verzorgt het Klassiek Duo sfeervolle muzikale intermezzi in de salon van het schip. Tevens verzorgt musicus en reisleider Wouter Schmidt interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de muziekvoorstellingen (concert/opera), die u kunt bezoeken. Op 23 december woont u een sfeervol concert bij van het Klassiek Duo in Königswinter.

Programmawijzigingen, vaarschemawijzigingen en wijzigingen in het muzikaal programma onder voorbehoud.

Vaarschema

Dag 1: donderdag 21 december, Arnhem – Duisburg
Inscheping om circa 10.00 uur in Arnhem. U wordt aan boord van de HS Inspire verwelkomd door de crew. Lunch aan boord. ’s Middags treedt het Klassiek Duo voor u op in de salon. Het schip meert af in Duisburg.

Dag 2: vrijdag 22 december, Duisburg – Düsseldorf
Na een heerlijk ontbijt geniet u in de salon van een optreden door het Klassiek Duo. Rond lunchtijd aankomst in Düsseldorf. ‘S Middags kunt u een stadswandeling door Düsseldorf maken. ’s Avonds kunt u het concert in de Düsseldorfer Tonhalle bijwonen.

Dag 3: zaterdag 23 december, Düsseldorf – Königswinter
’s Ochtends vertrekt het schip vanuit Düsseldorf en zet koers naar Königswinter, prachtig gelegen aan de rand van het Siebenbirge en bekend van de ruïne de Drachenfels en het sprookjeskasteel Drachenburg. In Königswinter geeft het Klassiek Duo een concert.

Dag 4: zondag 24 december, Königswinter – Koblenz
Vanuit Königswinter vaart de HS Inspire naar Koblenz. In de salon geniet u van de sfeervolle melodieën van het Klassiek Duo. ‘S Middags kunt u de mooie Altstadt van Koblenz bekijken. Na het feestelijke kerstdiner heeft u ’s avonds de mogelijkheid een kerstnachtdienst in een van de kerken van Koblenz bij te wonen.

Dag 5: maandag 25 december Eerste Kerstdag, Koblenz – Kaub – Bonn
Op deze dag bevaart u de Romantische Rijn met haar vele burchten en kastelen van Koblenz, via Kaub naar Bonn. In de avond woont u een voorstelling van de opera Carmen van Bizet bij (speciaal voor Elsevier Weekblad-lezers, inclusief bij uw boeking. Normaliter is dit optioneel). Voorafgaand aan de voorstelling wordt een vroeg ‘theaterdiner’ geserveerd, bestaande uit diverse kleine hapjes. Bij terugkomst aan boord geniet u van een voortreffelijk kerstsouper.

Dag 6: dinsdag 26 december Tweede Kerstdag, Bonn – Keulen
Na een prachtige vaartocht door het Zevengebergte meert de HS Inspire af in Domstad Keulen waar u een stadswandeling kunt maken. Uw reisleider verzorgt de inleiding op de opera Rigoletto die u deze avond kunt bijwonen in de StaatenHaus Saal Köln.

Dag 7: woensdag 27 december, Keulen – Düsseldorf – Arnhem
U vaart van Keulen naar Düsseldorf. Na het ontbijt volgt om 10:00 uur de ontscheping en wordt u per Royal Class touringcar naar Arnhem gebracht.

Boek uw reis

Optioneel

22 december: concert Notenkraker (Tsjaikovski)
in Tonhalle Düsseldorf (20:00 uur)
Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin
o.l.v. Vladimir Jurowski
Prijs: € 105,- (incl. transfers v.v.)

26 december: opera Rigoletto (Verdi)
in StaatenHaus Saal Köln (16:00 uur)
Gürzenich-Orchester, Chor der Oper Köln
o.l.v. Gabriel Feltz
Prijs: € 80,- (incl. transfer v.v.)

Welkom aan boord

De verzorging aan boord is op basis van volpension. Het restaurant is gelegen op het Rubindek. De sfeervolle salon met panoramabar vindt u op het Diamantdek. Tevens zijn er fitnessfaciliteiten, een wellnessruimte en een kapsalon aan boord. De hotelmanager zorgt er samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters voor dat het de gasten aan boord van het luxe hotelschip aan niets ontbreekt. Het schip biedt plaats aan maximaal 142 personen.

Liften aan boord
Er is een hotellift aanwezig waarmee u het Diamant-, Rubin- en Smaragddek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u uitsluitend via een trap.

Vorstelijke suites
Alle suites en cabines zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Elke suite en cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Op het Diamantdek bevinden zich 22 grandsuites van maar liefst 28 m² en twee minisuites van 17 m². Op het Rubindek vindt u 24 suites van 21 m², twee minisuites van 17 m² en drie cabines van 14 m². Op het Smaragddek zijn acht suites van 21 m² en tien cabines van 14 m². Alle suites en cabines op het Diamantdek en het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De suites op het Smaragddek beschikken over een horizontale panorama schuifpui, waarvan het bovenste gedeelte volledig geopend kan worden; de cabines op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters.

Deze reis is samengesteld door Elsevier Weekblad in samenwerking met reisorganisatie Hannick Reizen. Door te boeken sluit u een reisovereenkomst met Hannick Reizen (lid SGR en ANVR) en gaat u akkoord met de Algemene Reisvoorwaarden.

Boek uw reis

* De reissom is gebaseerd op basis van indeling in een tweepersoons C-cabine (14 m2), Smaragddek.
Exclusief: tickets voor concerten, opera- en/of balletvoorstelling(en)